Bert Häggblom intervjuas av Jan Jacobsson.
Publicerad: torsdag, 14 maj, 2015 - 19:02, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:49

Bert Häggblom leder Obunden samling

Det blev en nygammal ordförande då Obunden samling höll vårmöte i Geta på torsdagen. Bert Häggblom var en av grundarna till partiet 1987 och har också lett det tidigare. Henrietta Hellström som har varit ordförande sen 2013 ställde inte upp av privata skäl.

Målsättningen är nu att återta de förlorade platserna i höstens lagtingsval. För två år sen slog sig Obunden samlings dåvarande lagtingsgrupp ihop med Moderaterna på Åland och bildade Moderat samling på Åland. 

Fler Nyheter

Tobaksprojekt hoppas på fortsättning

Folkhälsans Irene Häger
Det är oklart hur många unga som använder tobak på Åland.

Två kandidater vidare i biskopsvalet

Den preliminära rösträkningen i biskopsvalet i Borgå stift visar att kyrkoherde Bo-Göran Åstrand och direktor Sixten Ekstrand går vidare till valets andra omgång den 10 april.

Person anhållen för flera bränder

En person är anhållen med anledning av brottsmisstanke kring tre eldsvådor som ägde rum i ett soprum på Scheffersgränd i Mariehamn i morse.

Miljöministern vill satsa på bättre kollektivtrafik

Miljöminister Camilla Gunell
I går berättade vi att bussbolaget Röde Orm har ansökt hos landskapsregeringen om att starta en snabblinje mellan Mariehamn och Godby med buss.

Hyresgästföreningen söker efterträdare

Mats Granesäter intervjuas:
Hyresgästföreningen på Åland som numera är aktiv som en grupp på facebook letar en efterträdare.

Tidigare färjeanställd kräver 26.000 i uppsägningslön

I går hölls en muntlig förberedelse i ett mål där en tidigare anställd inom skärgårdstrafiken är missnöjd med Ålands landskaspregerings sätt att hantera hans anställning.

Seniorpunkten ska förebygga ensamhet

Äldreomsorgens Marja Lax och Christina Karlsson:
Seniorpunkten invigs med tårta under tisdagseftermiddagen. Att förebygga ensamhet bland äldre är huvudmålet för Mariehamns stads nya verksamhet för de som är hemmaboende och 65+.

Sopbränder utreds av polisen

Tre sopkärl brann i ett soprum vid tre olika tidpunkter i Mariehamn under morgonen. Polisen utreder bränderna.

Språkproblem för mäklarexamen

Landskapsregeringen bör se till att handboken för fastighetsmäklarexamen blir översatt till svenska. Det sade lag- och kulturutskottets ordförande Harry Jansson (C) i lagtinget i går när lagen om fastighetsmärklarverksamheten debatterades.