Publicerad: fredag, 14 februari, 2020 - 12:01Uppdaterad: fredag, 14 februari, 2020 - 12:11

Bert Häggblom kallar till pressinfo

Bert Häggblom (ObS), som den senaste tiden anklagats för att ha spelat en roll i en bulvanaffär, kallar till en pressinfo under eftermiddagen.

Regeringspartierna håller under eftermiddagen ett möte för att granska om det stämmer att Häggblom varit inblandad i affären, där ett par från Sverige försökt köpa mark på Åland via en bulvan, en affär som Bert Häggblom i sin roll som jurist ska ha medverkat i genom att hjälpa till att starta ett bolag.
Anklagelserna har framkommit främst i en granskning utförd av Nya Åland som juristen, lagtingsledamoten och Häggbloms partikollega Marcus Måtar i en intervju med Ålands radio kallade "en agenda med målet att smutskasta Häggblom".

Både lantrådet Veronica Thörnroos (C) och kansliminister Harry Jansson (C) har tidigare sagt att regeringen ska agera på ett sätt som följer lagen, och att de har förtroende för att Häggblom hållit sig inom dessa ramar. Jansson tillade däremot att om anklagelserna mot Häggblom visar sig stämma skulle de kunna äventyra hans möjligheter till att bli talman.

Pressinfon inleds klockan 13 i lagtingets foaje, och Ålands Radio direktsänder både ljud och bild via hemsidan.