Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 maj, 2015 - 15:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:47

Berner justitieminister för Åland

Som ansvarig minister för åländska frågor i den nya riksregeringen, är centerns Anne Berner knuten till justitieministeriet. Det framgår av ministrarnas arbetsfördelning som publicerades i dag efter att regeringen Sipilä tillsatts hos president Sauli Niinistö. Anne Berner är annars kommunikationsminister i Finlands 74:e regering.
- Frågorna om självstyrelsen ligger hos justitieministeriet, och det är lättare att flytta på en minister än på sakkunniga tjänstemän, säger lagtingsledamot Gunnar Jansson, vice ordförande i Ålandskommittén som skall komma med ett lagförslag om en ny utvidgad autonomi för Åland om knappt två år.
Anne Berner blir alltså den minister som skall föredra den stora ålandsfrågan i riksregeringen, och inte sannfinländarnas justitie- och arbetsminister Jari Lindström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »