Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 oktober, 2021 - 15:03Uppdaterad: torsdag, 7 oktober, 2021 - 17:30
  • Hundutsällningen Alandia Dog Show har utsatts för ett bedrägeriförsök. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bedrägeriförsök mot hundutställning

Hundutställningen Alandia dog show har utsatts för ett bedrägeriförsök.

Christel Sundman, som är ordförande för arrangörema Ålands kenneldistrikt, säger att det handlar om en falsk tävling på Facebook som uppgavs vara arrangerad av Alandia dog show. Undersökningen visar att bedragarna stulit hundutställningens namn, logotyp och profilbilder. Omkring 1400 hundägare deltog i Alandia dog show och dessa ska ha fått ett meddelande från bedragarna om att de vunnit den tävling som Ålands kenneldistrikt arrangerade på Facebook för att marknadsföra sitt evenemang.

-Vi är glada över att så många av utställningens deltagare hörde av sig om denna falska tävling och att de insåg att något var lurt när de uppmanades att ange sitt kreditkortsnummer för att få sin vinst. Det säger Christel Sundman.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »