Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 juni, 2023 - 05:45Uppdaterad: måndag, 5 juni, 2023 - 09:14
  • Polisen uppmanar allmänheten att vara fortsatt vaksamma mot bedrägerier.

Bedrägerierna väntas öka under sommaren – hittills har ålänningar lurats på nästan en miljon

Polisen misstänker att det kommer en ny våg av bedrägerier till sommaren då människor kanske slappnar av mer och inte är lika vaksamma. 

Hittills har internationella bedragare försökt lurat ålänningar på över en miljon euro under den senaste vågen av bedrägerier som ofta omfattar telefonsamtal där man på något sätt försöker komma över bankkoder och pengar. 

– Det finns en stark åländsk köpkraft som lockar hit nya företag men det lockar också hit ett kriminellt entreprenörskap och det kan förklara varför Åland är så utsatt, säger poliskommissarie Tommy Thörnroos på Ålands Polismyndighet. 

Polisen jobbar nu med att informera om hur bedrägerierna kan gå till så att människor sedan pratar om tillvägagångssättet och påminner varandra om att vara vaksamma.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »