Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 november, 2020 - 16:51Uppdaterad: måndag, 16 november, 2020 - 16:57
  • Jeanette Pajunen säger att man är beredd att gå upp i en annan beredskap om så krävs. Foto Johan Ågren.

"Beakta karantän vid julfirande"

Snart är det lillajulshelg och småningom står julen för dörren. Ökar Ålands hälso- och sjukvård sin beredskap med tanke på de hemvändare som kommer från områden med större smittspridning? Den frågan ställdes vid landskapets pressinformation i dag.

- Vi är beredda att gå upp i en annan beredskap för att möta ett annat tryck än i dag, det har vi oberoende pandemin sådana här helger, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

Landskapsläkare Knut Lönnroth uppmanar hemvändare att om möjligt komma en vecka före julfirandet.
- Om det är möjligt är det bra att så lång tid som möjligt har gått före man träffar andra än närmaste kärnfamiljen. Det bör man tänka på också om man reser inrikes från områden med mer smittspridning än Åland, säger han och påminner om att alltid vara extra försiktig om man vill umgås över generationsgränserna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »