Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 mars, 2017 - 13:51Uppdaterad: måndag, 13 mars, 2017 - 14:04

Båtförare körde upp på land

Idag hölls rättegång mot en man från riket som körde sin fritidsbåt upp på land i Sund förra sommaren.

Mannen stod åtalad för sjötrafikbrott och åklagaren yrkade på dagsböter som straff. Åklagaren hävdade i sin framställning att mannen tappade kontrollen över båten på grund av trötthet och alkoholintag och har därmed orsakat fara för den passagerare som fanns med i båten och ska därför dömas för brottet. Som bevis hade åklagaren foton på att den sju meter långa båten kört upp på land och att det är bevisat med hjälp av fotona att det inte rör sig om en vanlig ilandtagning. Alkoholtestet visade på att mannen hade 0,18 promille alkohol i blodet, vilket är under gränsen för sjöfylleri.
Mannen var inte på plats i tingsrätten men hade lämnat ett svaromål där han inte medger åtalet, han menar att han inte har förfarit likgiltigt och att ha inte orsakat fara för någons liv eller säkerhet.
Tingsrätten avger dom i målet den 22 mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »