• Ålandsbanken presenterade bästa kvartalet någonsin. Arkivbild
Publicerad: onsdag, 23 oktober, 2019 - 10:23, uppdaterad: onsdag, 23 oktober, 2019 - 14:21

Bästa kvartalet någonsin för Ålandsbanken

Ålandsbankens rörelseresultat för det tredje kvartalet det här året är det högsta för ett enskilt kvartal någonsin.

Rörelseresultatet det tredje kvartalet ökade med 24 procent jämfört med samma period förra året och landade på 9,5 miljoner euro, förra året var det 7,7 miljoner euro.

- Det finns inte någon enskild åtgärd som det går att peka på, utan det är alla delar inom banken som tagit steg framåt och det sammantaget gör att vi presenterar bra siffror, säger Ålandsbankens vd Peter Wiklöf.

Det här året hittills är bättre än under samma period förra året. Rörselseresultatet har ökat med 13 procent till 24,1 miljoner euro jämfört med 21,3 miljoner euro under januari-september 2018.

Ålandsbanken räknar med att rörelseresultatet för hela det här året blir bättre eller i nivå med 2018 då vinsten var runt 29 miljoner euro.

Fler Nyheter

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.

Åland Post är inte oroliga över sympatistrejk

Eivor Granberg och Dan Johansson vid Åland Post
Åland Post säger att de inte är oroliga för Sjömansunionens sympatistrejk. Eivor Granberg, affärsområdeschef för posttjänster på Åland Post berättar att man får ta det som det kommer.

Ingen biltrafik på Embarsunds linjen nästa tisdag

Reparationsarbete med färjklaffen på Finholma i Föglö innebär att ingen biltransport är möjlig under fyra timmar tisdag 26 november.

Lagtinget tar paus

Nyhetsnotisen i ljudformat
Lagtinget tar paus till den 2 december. De planerade plenumen under resten av november är inställda för att finans- och näringsutskottet ska ha tid att bereda budgetförslaget för landskapet år 2020.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Arbetslösheten ökade något

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det relativa arbetslöshetstalet var i oktober 3,4 procent. Det är en liten ökning jämfört med samma månad ifjol, då det var 3,1 procent. Det här visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Polismyndigheten: Ärendet sköttes korrekt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapsregeringen (LR) har svarat på riksdagens justitieombudsman (JO) begäran om klargörande i ett fall där en förundersökning om misstänkt diskriminering blivit liggande så pass länge att ärendet efter två år preskriberats. Några dagar senare har en kommissarie fattat beslut om att ärendet skulle avslutas.