Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 oktober, 2023 - 10:00Uppdaterad: måndag, 2 oktober, 2023 - 10:00
  • Björn "Grulle" Eklund är den enda kandidat som utmärker sig bland lagtingskandidaterna med tredskodomar.

Bara en lagtingskandidat har stora skulder – hittas i Obunden samling

Av de lagtingskandidater som ställer upp i valet i år är det bara en som utmärker sig med stora skulder som gått till indrivning. Det är Björn “Grulle” Eklund som ställer upp för obunden samling, som har skulder på över 77 000 euro. 

Dessa utgörs till över hälften av skulder till skatteförvaltningen, men också av obetalda hyror, obetald dryck från tre olika bryggerier samt drygt 9000€ till Ålands företagarbyrå. Eklund gick i personlig konkurs i somras. Han är känd som tidigare ägare av Pub Ettan i Mariehamn.

– Jag är medveten om att summan med räntor ligger däromkring, men konkursen klubbas igenom först om en vecka, därför har jag ingen betalningsplan, säger Eklund. 

Eklund tror inte att hans skulder är något som påverkar väljarnas förtroende för honom, då han ändå varit öppen med dem. 

– Det är lättare att ta hand om andras pengar än sina egna och jag skulle ju inte ensam klubba igenom saker om jag tar mig in i lagtinget, säger Eklund. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »