Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 augusti, 2022 - 12:35Uppdaterad: fredag, 19 augusti, 2022 - 15:40
  • Baltic Princess slutar anlöpa både Stockholm och Mairehamn. Arkivbild.

Baltic Princess slutar anlöpa Stockholm – och Mariehamn

Den 13 september slutar Tallink Siljas fartyg Baltic Princess gå mellan Åbo och Stockholm och börjar istället köra mellan Åbo och Kapellskär. På samma gång slutar fartyget anlöpa Mariehamn och anlöper i stället Långnäs, detta rapporterar tidningen Åbo Underrättelser.

Tallink Siljas kommunikationsdirektör, Marika Nöjd, säger till tidningen att de hellre satsar på kryssningspassagerarna, då det är ett så litet antal passagerare som åker enkelväg Åbo till Stockholm. Det här innebär även att Viking Line nu får monopol på Åbo-Stockholmrutten. Förändrigen i rutten kommer med en ändring i tidtabellen där Baltic Princess avgår 18.30 från Åbo istället för 20.45. Fartyget är i Kapellskär klockan 06 och i Åbo igen 16.30.

Rederiet har ännu inte uppdaterat sina webbsidor med de nya tidtabellerna, men Marika Nöjd säger till Åbo Underrättelser att det är på gång och att de kunder som har bokat en resa från Åbo till Stockholm efter den 12 september kommer kontaktas.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »