Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 februari, 2013 - 10:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Bakslag för tomtköp i Fiskö

Det blev i går ett bakslag för Tom Grahns projekt i Fiskö i Brändö att sälja tomter för bosättning till inflyttade. Den första tomten på knappt 4.000 kvadratmeter har sålts till en privatperson i Sverige som redan skrivit sig på Brändö och har för avsikt att bosätta sig där. Men kansliminister Gun-Mari Lindholm sade nej till dispens från kravet på hembygdsrätt eftersom området inte är planerat för bosättning eller kan anses höra till bykärnan. Dessutom är inte byte av adress ett bevis på flyttning till landskapet, menar kansliministern. -De vet inte vad de pratar om i Mariehamn, säger Tom Grahn i en spontan kommentar, men vill inte utveckla sin åsikt. Han tänker ta en diskussion i frågan med landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »