Publicerad: lördag, 7 september, 2019 - 18:55
  • Jimmy Sundman gjorde två mål. Foto: Owe Sjöblom
  • Kingsley Ozegbe gjorde mål i sin andra match för FC Åland. Foto: Owe Sjöblom
  • John Blomqvist nådde inte högst i den här duellen, men dom flesta andra vann han. Foto: Owe Sjöblom

Både FCÅ och JIK vann

Både FC Åland och Jomala IK vann sina respektive matcher i division 3 idag och för båda lagen var segrarna viktiga.

FC Åland finns i toppen av tabellen och är med i kampen om platsen till division 2. Segern idag över bottenlaget JyTy gjorde att FC Åland steg till andra plats bakom serieledande Pargas IF, FCÅ är fyra poäng efter PIF. JyTy besegrades med 3-0 efter att Jimmy Sundman gjorde 1-0 efter 16 minuter, ökade på till 2-0 två mimuter in i den andra halvleken och tre minuter senare fastställde nyförvärvet Kingsley Ozegbe slutresultatet.
JIK för kampen i andra ändan av tabellen och vann idag över ToVe i Bjröneborg med 3-1. John Segerström gav JIK ledningen efter 25 minuter, sen ökade Lucas Eriksson på med två mål i början av den andra halvleken och reduceringen stod även JIK för genom ett självmål. JIK klättrade upp på säker mark och ligger nu på nionde plats, men dom är bara en poäng före PaiHa som är närmast under strecket på elfte plats.