Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 december, 2023 - 14:52Uppdaterad: torsdag, 7 december, 2023 - 14:52

Axbuss Ab sköter stadens kollektivtrafik under besvärstiden

Axbuss Ab ska temporärt sköta kollektivtrafiken i tätorten Mariehamn-Jomala och regiontrafiken Mariehamn-Järsö från den 1 juli 2024 och ett år framåt, om inte parterna enas om annat. Det har infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) beslutat vid enskild föredragning.

Bakgrunden är att Vikingline Buss besvärat sig till Marknadsdomstolen över att landskapsregeringen antog Axbuss Ab:s anbud för trafiken Mariehamn-Jomala och Mariehamn-Järsö för åren 2024-2030.  

– Det ska bli intressant för oss att sköta trafiken under besvärstiden och målet är att vi ska få fortsätta efter det, säger Mikael Larsson som är vd för Axbuss Ab. 

Av Christian Wikströms beslut framgår att landskapsregeringen inte kan vänta på Marknadsdomstolens beslut, eftersom busstrafiken behöver organiseras, så att det inte blir avbrott i trafiken. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »