Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 januari, 2022 - 14:08Uppdaterad: torsdag, 27 januari, 2022 - 17:19
  • Air Leaps fortsättning på Åland är i vågskålen. Arkivbild.

Avtalet med Air Leap hävs troligen i morgon

Landskapsregeringen häver troligen avtalet med Air Leap i morgon fredag. Det säger infrastrukturminister Christian Wikström.

För att Air Leap ska börja trafikera igen kräver bolaget 5.000 euro per avgång. Christian Wikström säger att den summan är mycket mer än prisnivån i dag och inte en summa som landskapsregeringen kan acceptera.

- Vi har skickat ett meddelande till Air Leap och krävt att de börjar flyga i dag, vilket de inte har gjort. Om det är så att de inte börjar flyga i dag kommer vi att häva avtalet i morgon, säger Christian Wikström.
Landskapsregeringen arbetar just nu på en lösning som kan ersätta Air Leap.
- Vi måste hitta en ersättande flygtrafik som ersätter Air Leaps flygningar fram tills dess att vi har kunnat upphandla en ny flygtrafik. De aktörer vi har talat med hittills har beredskap att komma igång fort, säger Christian Wikström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »