Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 november, 2020 - 15:21Uppdaterad: fredag, 27 november, 2020 - 16:52

Avtal tecknat för Långnabbas vindkraftverk

VindAX Ab har tecknat ett avtal för tio vindkraftverk till vindkraftsparken Långnabba.

Leverantören blir det danska företaget Vestas, och man har också tecknat ett 25-årigt serviceavtal som ska utföras i samarbete med åländska Allwinds.
Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande i dag.

- Vi är mycket nöjda med uppgörelsen. Vestas har lång erfarenhet och ett gediget kunnande och vi är också nöjda med att serviceavtalet får en lokal föränkring där Allwinds kan fungera som Vestas förlängda arm när det gäller service av turbinerna, säger Leif Nordlund, projektchef.

Tidsplanen är nu att verken ska börja resas i oktober-november nästa år, och att man ska vara produktionsklara i februari 2022.

- Nu går vi omedelbart ut med entreprenadanbud för byggande av infrastruktur i vindkraftparken, gjutning av fundament och byggandet av elnät. Snart sjuder det av aktivitet i parken, säger Leif Nordlund.

De anbud man nu går ut med ska kunna sättas igång i januari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »