Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 11 mars, 2018 - 14:45Uppdaterad: söndag, 11 mars, 2018 - 14:46
  • En ny avloppsledning är på gång i Sund. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Avloppsledning till Guttorp kan byggas i år

Byggnadstekniska nämnden i Sund föreslår att man nu bjuder ut den första etappen av avloppsledningen till Guttorp på entreprenad, förutsatt att kommunfullmäktige beviljar medel för ändamålet.

Det är etappen mellan Guttorp och Vivasteby som nämnden föreslår att ska byggas i vår, sedan föreslår man att den andra etappen mellan Vivasteby och Finby projekteras, bjuds ut på entreprenad i maj och byggs i augusti till september.
Kommunteknikern har beräknat att byggandet av tryckavloppsledningen kostar 81.270 euro exklusive moms. Landskapets fastighetsverk har erbjudit sig att delfinansiera projektet, då det är deras hyreshus och kontor vid fiskodlingen i Guttorp som ska anslutas. Längs den nya ledningen finns också 6-7 bostadshus som kan ansluta sig om de vill.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »