Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 november, 2022 - 17:53Uppdaterad: onsdag, 30 november, 2022 - 18:21

Avgiftshöjning i skärgårdstrafiken

Skärgårdstrafikens samtliga avgifter, inklusive årskorten, höjs med 10 procent. Men infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) är inte nöjd.

Christian Wikströms förslag om en ny avgift för den tunga trafiken på tvärgående linjen röstades ned av den övriga landskapsregeringen. Han ville införa en avgift på 15 euro per lastmeter.

-En separat taxa för fiskeindustrin kan man säga. Det är på grund att vi i dag via tvärgående har ett transportstöd till fiskeindustrin. Vi har anpassade turer och väldigt förmånliga taxor trots att det finns privata alternativ som kan användas, säger han,

Christian Wikström menar att offentlig sektor i dag stöder ett fåtal företag på ett icke-transparent sätt och han ifrågasätter huruvida det ens är tillåtet.

Skärgårdskommunerna ifrågasatte däremot kraftigt förslaget om höjda avgifter på tvärgående linjen och uppmanade landskapsregeringen att ”slänga det i soporna”.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »