Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 maj, 2023 - 16:16Uppdaterad: tisdag, 23 maj, 2023 - 16:20
  • ÅRTV:s vd Fredrik Sonck och styrelseordförande Magnus Lundberg. Foto: Tomas Tornefjell

Avgiften för att återutsända svenska TV4 ett orosmoln för ÅRTV

Idag höll Ålands Radio och TV Ab bolagsstämma. Styrelsens ordförande Magnus Lundberg (C) säger att man bland annat berörde frågan om mer ändamålsenliga lokaler för ÅRTV och hur återutsändningen av svenska TV4 ska finansieras.

Kansliminister Harry Jansson (C), som ansvar för public service på Åland, säger att 2022 var ett speciellt år för Ålands Radio och TV med en förlust på drygt 32 000 euro, som främst beror på de merkostnader som uppstod på grund av den turbulenta personalsituationen.
 
Fredrik Sonck, som är vd för Ålands Radio och TV Ab säger att kostnaderna för att sända svenska TV4 är ett orosmoln för bolaget.  
- Det kostar 80.000 euro per år och med tanke på att det inte är en public service-kanal så är det inte rimligt att dessa kostnader ska tas från public service-avgiften, säger Fredrik Sonck. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »