Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 november, 2019 - 14:11Uppdaterad: fredag, 15 november, 2019 - 17:50
  • Finströms kommunkansli. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Även Finström säger nej till gemensam räddningsmyndighet

Finström säger nej till avtalet för en gemensam räddningsmyndighet för Åland. Det står klart efter kommunfullmäktiges sammanträde under torsdagen.

Avtalsförslaget har dock redan fallit, efter att Jomala och Saltvik förkastade det tidigare i veckan. Avtalet var utformat så att alla kommuner behövde omfatta det för att det skulle bli bindande.

Finströms kommunstyrelse hade föreslagit att fullmäktige godkänner avtalet, förutsatt att Räddningsområde Ålands landskommuner (RÅL) godkänner att den gemensamma räddningsmyndigheten bildas. Fullmäktigeledamot Carola Wikström-Nordberg, understödd av Ove Söderman, föreslog dock att fullmäktige inte skulle omfatta avtalsförslaget, vilket man sedan beslutade.

Däremot godkände Finströms kommunfullmäktige grundavtalet till Kommunernas socialtjänst (KST), med tillägget att det i förvaltningsstadgan ska framgå att det på norra Åland ska finnas ett mottagningsrum för social service.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »