Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 oktober, 2021 - 06:12Uppdaterad: onsdag, 13 oktober, 2021 - 10:42
  • Ålands näringsliv har diskuterat med Air Leap. Arkivbild.

Även Åland utreder flyg till Vasa

Även Åland har intresse av en flygförbindelse mellan Vasa–Åbo–Mariehamn.

I Österbotten pågår en utredning om näringslivets behov för den linjen. Ålands näringsliv har uppvaktat Air Leap med samma önskemål berättar Ålands näringslivs vd Jan-Erik Rask. Idén väcktes under en diskussion om flygtrafiken till Arlanda.

-Vi kom med ett förslag att operatören kunde få bättre täckning österut genom att under tiden när flyg står på marken istället trafikera till Vasa, säger han.

Man ser positivt på samma initiativ från Vasa.

-Det skulle lösa många saker om vi fick en kedja som är Vasa-Åbo-Mariehamn och sen vidare till Stockholm för vår del, säger Jan-Erik Rask.

Ålands näringsliv har ett klart behov att få en kommunikation med Vasa som kan vara en vidare länk norrut exempelvis till Uleåborg. Jan-Erik Rask har redan tagit kontakt med Air Leaps vd och gett förslag på en tidtabell, men eftersom flygindustrin har en tuff tid så vill Air Leap avvakta och utreda sakerna närmare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »