Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 april, 2010 - 16:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Avbytarfrågan inte avgörande<br>för Mattssons avhopp

Näringsminister Jan-Erik Mattssons avgång beror inte på ett missnöje med honom från landskapsregeringens sida. Det säger lantrådet Viveka Eriksson. Att liberalerna vill driva igenom besparingarna i avbytarverksamheten och Jan-Erik Mattsson motsatte sig det, är inte orsaken till hans avgång säger lantrådet. Hon tror att landskapsregeringen ändå får problem att driva igenom den här besparingen så som man tänkt. Den kräver en lagändring och den tar tid. Lantrådet tänker heller inte lägga sig i utnämningen av den nya näringsministern, utan de två regeringspartierna utser enligt en överenskommelse självständigt sina ministrar. I morgon utser centern sin kandidat och på måndag hoppas lantrådet kunna lägga fram det nya ministernamnet för godkännande i lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »