Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 maj, 2023 - 06:00Uppdaterad: fredag, 12 maj, 2023 - 10:22
  • Fr.v. Krille Mattsson, Mattias Andersson och Kim Berglund. Foto: Lina Hagström

Avancerat utegym ska flytta runt

Ett mobilt utegym bestående av åtta maskiner och med möjlighet att ställa in vikter, står just nu intill parkeringen vid Mariebad. Där ska det stå i fem veckor innan det flyttas vidare till Finström och sedan Jomala.  

Bakgrunden är att de tre kommunerna kontakts av en leverantör från fastlandet om en provperiod. De enda kostnader som hamnar på kommunerna är transportkostnader när gymmet ska flyttas. 
– På en av maskinerna finns en QR-kod som brukarna kan använda för att ge feedback, berättar Krille Mattsson, fritidschef i Jomala. 
Det finns också sensorer i maskinerna som gör att användningen kan mätas och sedan utvärderas. 
– Det är fritt fram att börja träna, och när gymmet flyttar från stan så är det bara att flytta med och träna ute i Finström, säger Kim Berglund, enhetsledare på Mariehamns stad. 
 
Datum och platser för gymmet är: 
10 maj – 19 juni vid Mariebad i Mariehamn 

26 juni – 30 juli vid Idrottscentret i Godby 

7 augusti – 10 september vid Vikingahallen i Jomala 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »