• Åland United blev trea även ifjol. Arkivbild
Maryette Karring fick ytterligare en medalj till samlingen
Publicerad: söndag, 20 oktober, 2019 - 15:53, uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2019 - 17:34

ÅU tog bronset

Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

Segermålet kom redan efter åtta minuter när Erin Yenney hittade rätt med ett långskott. Fram tills dess hade ÅU parkerat på offensiv planhalva och ledningen var rättvis. Efter målet jämnade spelet ut sig och det kändes som ÅU bevakade sin ledning resten av matchen.
TiPS, som behövde vinna för att gå om ÅU i tabellen, hade egentligen bara en riktigt het chans. En kvart in i den andra halvleken hade TiPS ett skott som Anna Tamminen lämnade retur på och efter det slogs bollen i mål. Men målet dömdes bort för offside då TiPS-anfallaren var i offside i skottögonblicket.

ÅU blir alltså trea i Damernas liga. Sedan tidigare har det varit klart att HJK är mästarinnor och Honka får silver. I botten var det dramatik igår då IK Myran vann på bortaplan över ONS, vilket betydde att Myran passerade ONS som faller till division 1. Myran får kvala för att försvara sin plats i ligan och möter PK-35 Helsingfors i två matcher.

Fler Nyheter

“Liberalerna var inte önskvärda i regeringsförhandlingarna”

Katrin Sjögren:
Varken Camilla Gunell (S) eller Katrin Sjögren (L) är förvånade över den regeringsbas som idag presenterades.

Sandberg: "Vinnarnas regering"

Siv Sandberg:
Vinnarnas regering och en regering som vänder högerut. Så kan den nya regeringsbasen som presenterades i dag sammanfattas enligt Siv Sandberg, statsvetare och forskare vid Åbo Akademi.

Inkommande post väntas bli försenad

Eivor Granberg:
Betydande förseningar i postgången väntas även drabba ålänningarna, med anledning av den strejk som i dag inleds i riket inom den finländska posten, Posti.

Nominera till Årets senior

Äldrerådet i Mariehamn har sedan 2011 delat ut utmärkelsen Årets senior och den som premieras får dela ut en summa på 200 euro till en ideell förening som Årets senior anser gör ett gott arbete för våra medmänniskor.

Pensionärer, flyktingar och gasbilar i ÅD-motioner

Stephan Toivonen kommenterar regeringsbasen:
Ett skattefritt pensionsarvode på 100 euro till alla som lyfter folkpension, sjukpension eller som av olika orsaker inte längre erhåller inkomstrelaterad ersättning. Detta istället för den summa på 1,8 miljoner för avdrag på löne-och pensionsinkomster som finns i den avgående landskapsregeringens budgetförslag för år 2020.

"Bergstrukturen är närmast att jämföras med en frusen tvättsvamp"

Förhållandena i bergstrukturen i farleden utanför Degerby på Föglö är "närmast att jämföras med en frusen tvättsvamp". Det skriver Bengt Eriksson , projektledare på Byggab som tilldelats uppdraget att bygga en bro mellan Gripö och Deberby, i en insändare i dagens lokaltidningar.

Sju nya i lagtinget efter regeringsbildningen

Moderat samlings två ministerposter i den nya landskapsregeringen innebär att de avgående ministrarna Wille Valve och Mika Nordberg tar plats i lagtinget. Sammanlagt sju nya lagtingsledamöter tar plats i lagtinget.

C, ObS, MSÅ och HI i regering

C, ObS, MSÅ och HI i regering:
Dessa fyra partier ingår i regeringen: Centern, Obunden samling, Moderat samling Åland och Hållbart initiativ. Ålands Framtid stöder regeringen, men får ingen ministerpost.

Regeringsbasen presenteras idag

Idag klockan 12.00 presenteras regeringsbasen av regeringssonderaren Veronica Thörnroos (C). Ålands Radio direktsänder presskonferensen från start.