Publicerad: söndag, 20 oktober, 2019 - 15:53Uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2019 - 17:34
  • Åland United blev trea även ifjol. Arkivbild

ÅU tog bronset

Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

Segermålet kom redan efter åtta minuter när Erin Yenney hittade rätt med ett långskott. Fram tills dess hade ÅU parkerat på offensiv planhalva och ledningen var rättvis. Efter målet jämnade spelet ut sig och det kändes som ÅU bevakade sin ledning resten av matchen.
TiPS, som behövde vinna för att gå om ÅU i tabellen, hade egentligen bara en riktigt het chans. En kvart in i den andra halvleken hade TiPS ett skott som Anna Tamminen lämnade retur på och efter det slogs bollen i mål. Men målet dömdes bort för offside då TiPS-anfallaren var i offside i skottögonblicket.

ÅU blir alltså trea i Damernas liga. Sedan tidigare har det varit klart att HJK är mästarinnor och Honka får silver. I botten var det dramatik igår då IK Myran vann på bortaplan över ONS, vilket betydde att Myran passerade ONS som faller till division 1. Myran får kvala för att försvara sin plats i ligan och möter PK-35 Helsingfors i två matcher.