• Åland United blev trea även ifjol. Arkivbild
Maryette Karring fick ytterligare en medalj till samlingen
Publicerad: söndag, 20 oktober, 2019 - 15:53, uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2019 - 17:34

ÅU tog bronset

Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

Segermålet kom redan efter åtta minuter när Erin Yenney hittade rätt med ett långskott. Fram tills dess hade ÅU parkerat på offensiv planhalva och ledningen var rättvis. Efter målet jämnade spelet ut sig och det kändes som ÅU bevakade sin ledning resten av matchen.
TiPS, som behövde vinna för att gå om ÅU i tabellen, hade egentligen bara en riktigt het chans. En kvart in i den andra halvleken hade TiPS ett skott som Anna Tamminen lämnade retur på och efter det slogs bollen i mål. Men målet dömdes bort för offside då TiPS-anfallaren var i offside i skottögonblicket.

ÅU blir alltså trea i Damernas liga. Sedan tidigare har det varit klart att HJK är mästarinnor och Honka får silver. I botten var det dramatik igår då IK Myran vann på bortaplan över ONS, vilket betydde att Myran passerade ONS som faller till division 1. Myran får kvala för att försvara sin plats i ligan och möter PK-35 Helsingfors i två matcher.

Fler Nyheter

Bilbrand i Hammarland troligen anlagd

Någon gång mellan den 9 och 14 januari förstördes en bil i en brand i Hammarland.

Polisen söker vittnen till farlig trafikincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen söker vittnen gällande grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Lemlandsvägen i Knutsboda vid 23-tiden på kvällen.

Villkorligt fängelse för grov stöld

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En 39-årig man har av tingsrätten dömts till sex månaders villkorligt fängelse för grov stöld, skadegörelse och besittningsintrång.

Häggblom invald i regionkommittén

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lagtingsledamot Bert Häggblom(Ob) har blivit utsedd till Ålands ordinrie ledamot i Regionkommittén inom EU.

Lindvall ny assistent till Löfström

Mats Löfström:
Emma Lindvall blir ny riksdagsassistent för riksdagsledamot Mats Löfström. Lindvall är hemma från Saltvik och studerar för tillfället handelsrätt vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.

Praxis styr hur lagtinget hanterar fullmakter

Susanne Eriksson och Conny Nyholm:
Det är praxis, det vill säga hur man brukar göra, som styr hur lagtinget beviljar eller inte beviljar fullmakter till regeringen.

Snöbristen sparar pengar för kommunerna

Dan Vik och Stefan Nordas:
Den snöfattiga vintern sparar pengar för kommunerna.

Många vill bli klubbdirektör

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Hittills har 13 personer sökt tjänsten som ny klubbdirektör för Ålands golfklubb efter Åsa Nordström. Ansökningstiden går ut vid midnatt i dag.

Barnet oskadat efter olycka

Barnet som satt i barnvagn i går då en bil körde på den i centrum av Mariehamn är oskadat, det uppger man från ÅHS akuten.