Publicerad: lördag, 1 augusti, 2020 - 20:49Uppdaterad: lördag, 1 augusti, 2020 - 21:58

ÅU till cupfinal efter straffdrama på WHA

Åland United är vidare till final i Damernas Finlands Cup efter att man slagit ut Kuopiolaget KuPs på straffar.

KuPs inledde piggt och hade ledningen med 0-2 efter mål av Aino Kröger i den elfte matchminuten samt av Gentjana Rochi i minut 35, men med första halvleks sista spark reducerade Monica Hagström till 1-2. Efter halvtidsvilan var det ÅU som var det farligare laget, men länge utan resultat. Ett skadeavbrott medförde många tilläggsminuter och i den 95:e minuten kunde ÅU, ännu en gång i grevens tid, göra mål och kvittera till 2-2 genom Emelie Johansson.

Eftersom det var fråga om cupsemifinal skulle en vinnare utses, vilket medförde trettio minuter förlängning utan mål följt av ett rafflande straffdrama. Isabella Mattsson satte Åland Uniteds första straff följt av att ÅU-målvakten Anna Tamminen räddade KuPs första straff. Också Anni Miettunen och Ashley Riefner gjorde mål på sina straffar, men efter fem straffar per lag var det fortfarande inte avgjort. Ode Fulutudilu satte ÅU:s sjätte straff, medan KuPs-spelaren Lavdije Begolli missade, vilket alltså gjorde ett Åland United kunde knipa segern på WHA. Nu väntar cupfinal mot TiPs, som kan komma att spelas på Åland.