Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 juli, 2021 - 16:53Uppdaterad: torsdag, 15 juli, 2021 - 18:20
  • ATG brukar bland annat ordna spel på Ålandstravet. Arkivfoto.

ATG och Paf ska ta fram nytt avtal

Avtalet mellan Paf och det svenska spelbolaget ATG löper ut i november och man jobbar för att fortsätta erbjuda ATG:s tjänster på Åland.

Lasse Danielsson, direktör för Paf:s land- och fartygsverksamhet säger att nuvarande avtal är uppsagt, men att det inte finns någon anledning till oro. Man ser två alternativ men ett av dem är mer sannolikt.

- Det alternativ vi utreder är att koppla oss via en extern leverantör till ATG för att få tillgång till deras tjänster, säger han.

Lasse Danielsson säger att Paf och ATG ska ingå ett nytt avtal. Han säger att man tror och hoppas att man hinner med det innan november, men att man inte kan garantera något. Vid ATG säger man att ett nytt avtalsförslag ska överensstämma bättre med verkligheten. De vill att övergången blir smärtfri och säger att det inte ska bli något spelstopp på Åland.

Vid två av de åländska ATG-ombuden, Select i Mariehamn och Mattssons i Godby, säger man att ATG-spelen är en viktig del av verksamheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »