Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2022 - 07:56

Återfallsförbrytare måste sitta häktad

Åbo hovrätt förkastar en klagan över häktning som lämnats in av en man som upprepade gånger dömts till fängelse för olika typer av brott.

Mannen häktades av Ålands tingsrätt i slutet av maj misstänkt för att under månaden ha gjort sig skyldig till tre fall av våldsamt motstånd mot tjänsteman och ett fall av skadegörelse. I samband med häktningsförhandlingen erkände mannen skadegörelsen men han nekade till de övriga brotten, och nu yrkade han att hovrätten skulle upphäva tingsrättens beslut och frige honom eller ge honom ett reseförbud då han tänkt arbeta som fiskare och inte fortsätta med någon brottslig verksamhet. Hovrätten konstaterar att mannen har begått flera andra brott under våren 2022, och att han har blivit dömd till fängelse nio gånger mellan 2013 och 2021. Hovrätten tror att mannen kan fortsätta sin brottsliga verksamhet om han försätts på fri fot, och därför förkastar domstolen mannens yrkande om att bli frisläppt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »