Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 november, 2016 - 15:29Uppdaterad: fredag, 4 november, 2016 - 15:46
  • Den mordförsöksåtalade mannen tiger under rättegången i Ålands tingsrätt. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Den åtalade tiger i rätten

Den för mordförsök åtalade mannen fortsatte att vägra svara på frågor under den andra av totalt fyra rättegångsdagar i dag.

Åklagaren Henrik Lindeman anser att mannen gjort sig skyldig till ett mycket grovt brott och därför ska dömas till ovillkorligt fängelse i nio år.

År 2008 dömdes den nu åtalade mannen av Åbo hovrätt till fyra års fängelse och sammanlagt 55.000 euro i skadestånd för grovt sexuellt utnyttjande av barn. I senare domar har mannen även blivit dömd för grovt rattfylleri, skadegörelse, stöld, grovt bedrägeri och till ett utvidgat besöksförbud. När tidningen Nya Åland skrev om dessa domar mot bakgrund av att mannen jobbade på ÅHS blev den åtalade mycket upprörd och anklagade kvinnan för att ha kontaktat tidningen för att förstöra hans liv.

Enligt åklagaren var det bland annat ett nytt besöksförbud i kombination med att kvinnan, som han varit gift med sedan 2007, hade träffat en annan man samt artikeln i Nya Åland som fick mannen att ta sig hem till kvinnan, vilket i sin tur resulterade i det mordförsök som han är åtalad för.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »