Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 oktober, 2022 - 06:09Uppdaterad: fredag, 7 oktober, 2022 - 08:26

Åtalade för rattfylleri och misshandel

I går torsdag stod två män åtalade i Ålands tingsrätt där den ena mannen ska har kört berusad med falskregistrerad bil och den andra ska ha misshandlat den förste mannen.

Det var i augusti 2020 som männen drack stora mängder alkohol tillsammans i en bostad på landsbygden. Den sena natten tillsammans slutade med att den ena mannen slog den andre med ett par knytnävsslag och för det åtalas han för misshandel.

Den slagne mannen satte sig i bilen och körde därifrån, en biltur som slutade i diket. Mannen åtalas för grovt rattfylleri eftersom alkoholhalten i blodet var minst 1,72 promille och han hade dessutom använt narkotika och hade 0,041 milligram/liter amfetamin i blodet enligt stämningsansökan. Mannen hade dessutom inget körkort och bilen var falskregistrerad.

Åklagaren yrkar på att den körande mannen döms till 80 dagars fängelse och 40 dagsböter, medan mannen som misshandlade döms till 40 dagsböter.
Mannen som misshandlade i det tidigare fallet stod även åtalad för hemfridsbrott senare under dagen. I september 2021 ska han ha stört en annan mans hemfrid genom att kvällstid rycka i och banka på fram- och bakdörr, skrika åt målsägande och senare krossat ett fönster på bostadens baksida. I det här fallet yrkar åklagaren på tolv till 15 dagsböter som lämpligt straff.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »