Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 mars, 2023 - 10:29Uppdaterad: torsdag, 16 mars, 2023 - 14:04
  • Delar av tullen och polisens beslag i målet. Foto: Tullen

Åtalade i narkotikahärvan: ”Har inte varit fråga om någon sammanslutning”

De åtalade männen i fallet som beskrivs som ett av de största narkotikamålen någonsin i Ålands historia hävdar samtliga att de inte ingått i någon kriminell sammanslutning.

Nio män står åtalade, en av männen hade vid tidpunkten för brotten fyllt 15 men inte 18 år. En av männen påstås ha organiserat verksamheten genom att beställa narkotikan som några av de åtalade männen fört in till Åland från Sverige samt anlitat de åtalade männen att packa om narkotikan och sälja den.
Åtalspunkterna i målet innefattar bland annat grovt narkotikabrott, narkotikabrott och medhjälp till narkotikabrott.

De åtalade männens juridiska biträden hävdade samtliga att organisationen inte uppfyller kriterierna för en kriminell sammanslutning.

Åklagaren yrkar på att sex av de åtalade får ovillkorliga fängelsestraff som sträcker sig från drygt ett till fem år. För de resterande tre yrkas det på villkorliga fängelsestraff.

Rättegången startade i dag och beräknas ta fyra dagar, samtliga brott har skett under 2022.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »