Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 april, 2020 - 14:20Uppdaterad: tisdag, 21 april, 2020 - 15:04
  • Vd Henrik Lundberg är en av de som är åtalade. Arkivfoto: Nina Smeds

Åtal väcks mot anställda i Åland Post

Åland Post Ab har idag tagit del av åklagarmyndighetens beslut att väcka åtal mot fem av bolagets anställda samt en tidigare anställd.

Åtalet väcks på basen av den förundersökning Tullen lämnade in för åtalsprövning i november 2019 och gäller smuggling, grovt skattebedrägeri och grovt dopningsbrott. Bland de åtalade finns vd Henrik Lundberg och ekonomichef Johan Sundblom.

– Det var väntat att åtal skulle väckas, så i sak har inget nytt hänt. Men även om det inte finns någon större dramatik i själva beslutet innebär åtalet en personlig påfrestning för de ur personalen som berörs. Här har Åland Post ett stort ansvar som arbetsgivare att se till att alla anställda får det stöd de behöver, säger personalchef Marika Lindström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »