Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 november, 2022 - 16:03

Åtal kopplade till stort narkotikamål

Två åtal mot två män kopplade till det stora narkotikamålet från 2017 behandlades på torsdagen i Ålands tingsrätt.

På plats fanns tre misstänkta var av två åtalas för olaga hot och skadegörelse och den tredje för grov misshandel. Åtalet mot den sistnämnda kunde inte behandlas på torsdagen eftersom han inte hade ett juridiskt ombud med sig.

I slutet på december 2016 ska en man ha blivit bestulen på någon slags egendom, troligen narkotika, på Lilla holmen i Mariehamn och det är den händelsen som ledde fram till det som tingsrätten behandlade på torsdagen.

Enligt åklagaren har några män i början av januari en morgonnatt använt olika tillhyggen, så som svärd, träningsredskap och järnrör och attackerat en bil som flera män kopplade till narkotikahärvan befunnit sig i. De ska också ha uttalat hot och förorsakat skada på bilen. Det åtalade männens version är en helt annan, enligt dem har de endast velat diskutera den tidigare händelsen och de bestrider brott.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »