Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 juli, 2024 - 13:34Uppdaterad: tisdag, 9 juli, 2024 - 13:59

Asterholmaborna strandade efter landskapets uppsägning

I dag går det inte att komma till eller från Asterholma i Brändö med fordon eftersom trafiken på Brändö-Kumlingelinjen är inställd efter att Nordic Jetline och EW Finland fått sina avtal uppsagda. 

– Vi är mitt i högsäsongen, men som tur är har vi inte några gäster som ska komma eller åka just i dag, säger Cecilia Mörn som driver Asterholma stugby tillsammans med sin man. 

Däremot väntar stugbyn gäster i morgon onsdag och hur de ska komma till Asterholma är i skrivande stund oklart. 
– Djungeltelegrafen säger att landskapet jobbar på att få fram en reservfärja så snabbt som möjligt, säger Cecilia Mörn, som för övrigt inte fått någon information från officiellt håll. 

Även Leif Eriksson, som sitter med i landskapets trafikråd från Brändös sida, beklagar att avtalen sades upp mitt i högsäsongen och hoppas att situationen löser sig inom den närmaste framtiden. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »