Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 maj, 2017 - 14:43Uppdaterad: onsdag, 3 maj, 2017 - 09:10
  • Illustration över restaurangen på Ljungskär. Skissen är gjord av Tiina Holmberg

ÅSS planerar restaurang i Rödhamnsarkipelagen

Åländska segelsällskapet, ÅSS, har planer på att bygga en restaurang på Ljungskär, som är en av öarna i det som kallas Rödhamnsarkipelagen.

Det förnyade arrendeavtalet med Landskapets fastighetsverk innebär att ÅSS nu arrenderar de tre öarna Långö, där den nuvarande klubbhamnen ligger, samt Rödö och Ljungskär.

ÅSS tror att antalet besökare till Rödhamnsarkipelagen kommer att öka väsentligt med en restaurang och därför finns det planer på att bygga en hamn för mindre båtar på norra Ljungskär. Över sundet mellan Långö och Ljungskär byggs en bro så att alla kan röra sig fritt mellan öarna.

- Rödhamn har i många år varit ett populärt ställe för både turister och ålänningar. I och med att vi nu har tillgång till Ljungskär kan vi börja planera för både restaurang, servicehus för båtgäster samt flera hamnplatser och ändå låta den museala delen av Rödhamn vara orörd. säger Janne Engblom, kommodor för ÅSS.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »