Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 februari, 2020 - 05:44Uppdaterad: tisdag, 4 februari, 2020 - 11:04
  • Föräldrar får ge sin bild av hur de uppfattar sitt barns skolgång. Arkivfoto: Ida Jansson.

Årskurs 1-6 utvärderas i unik studie

Alla vårdnadshavare med barn i grundskolans årskurs 1-6 över hela Åland har nu möjlighet att ge sin bild av hur de uppfattar sina barns skolgång.

Det är första gången som en studie av den här typen genomförs samtidigt i hela landskapet. Studien utförs på uppdrag av landskapsregeringen och projektet leds av professor Inger Eriksson.
- Tidigare har liknande studier genomförts inom olika skoldistrikt på Åland men det är första gången som alla skoldistrikt ingår. Vårdnadshavarna får möjlighet att fylla i en webbenkät, det var framförallt skolledarna som önskade att vi inte skulle ha en pappersenkät, säger Inger Eriksson.

Webbenkäten kommer att vara öppen fram till och med den 21 februari och slutrapporten är beräknad att publiceras i slutet av våren.
- I tidigare studier på Åland har vårdnadshavarna uttryckt stor tillfredsställelse med sina barns skolgång och i de fall där eventuella problem uppdagats har skolorna varit mycket bra på att åtgärda bristerna, säger Inger Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »