Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 november, 2023 - 10:49Uppdaterad: torsdag, 2 november, 2023 - 12:48

Arbetslösheten på samma nivå som förra månaden

Det relativa arbetslöshetstalet var på i stort sett samma nivå i oktober som det var månaden innan, det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

I oktober var i genomsnitt 3,9 procent arbetslösa, vilket är 0,1 procent färre än i september. Jämfört med oktober 2022 var det också lika då det var 4,0 procent. 

För kvinnorna var det relativa arbetslöshetstalet 3,3 procent medan det var 4,5 procent för männen. I oktober var 1,6 procent av arbetskraften sysselsatta i sysselsättningsfrämjande åtgärder. 

En regionvis jämförelse visar att arbetslöshetstalet i Mariehamn i oktober var 5,4 procent. På landsbygden var arbetslöshetstalet i oktober ca 3,0 procent, medan det i skärgården var 2,7 procent. Bland de åländska kommunerna var arbetslöshetstalet i oktober högst i Mariehamn med 5,4 procent och lägst i Lumparland med 1,6 procent.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »