Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 juni, 2023 - 13:38Uppdaterad: fredag, 2 juni, 2023 - 15:12

Arbetslösheten kvar på samma nivå

Det relativa arbetslöshetstalet i maj var 4,1 procent, vilket är på samma nivå som i april. Det är även samma nivå jämfört med samma månad förra året. Det här visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub. 

För kvinnorna var det relativa arbetslöshetstalet 3,6 procent medan det var 4,5 procent för männen. I maj var 1,3 procent av arbetskraften sysselsatta i sysselsättningsfrämjande åtgärder. 

Bland de åländska kommunerna var arbetslöshetstalet i maj högst i Mariehamn med 5,7 procent medan det var lägst i Kumlinge med 0,7 procent. 

Antalet lediga platser var i maj 299 stycken, inklusive 66 sommararbetsplatser, det är 60 platser mindre än i maj 2022. De lediga platserna i förhållande till antalet arbetslösa arbetssökande var 48,6 procent i maj i år, vilket är 8,6 procentenheter lägre än maj ifjol. Under maj månad tillsattes hela 513 stycken lediga platser vilket är 31 platser mer än under maj ifjol. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »