Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 september, 2020 - 06:04Uppdaterad: måndag, 14 september, 2020 - 10:27

“Arbetslösheten börjar synas i efterfrågan”

Enligt Dennis Jansson, vd för Mariepark Ab som äger ett flertal restauranger i Mariehamn samt gallerian Sittkoff, har den höga arbetslösheten på Åland börjat påverka efterfrågan. Färre har helt enkelt råd att äta ute och shoppa när så många blivit permitterade eller uppsagda.

– Man märker att det är många arbetslösa och att det blir fler och fler. Man märker det på efterfrågan i branschen, att den inte är lika stor som den var före. Så det kommer att bli en nedgång.

Men även om våren, sommaren och nu alltså även hösten och vintern ser ut att bli tuff spår Dennis Jansson att det kommer ett rejält uppsving sommaren 2021.

– Vi tittar nu fram mot nästa sommar som blir den bästa i Ålands historia. Vi tror att det blir så, så länge det inte finns några virushot som hänger över hela Norden tror jag det finns ett underbyggt behov hos folk att resa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »