Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 november, 2021 - 14:41Uppdaterad: fredag, 5 november, 2021 - 17:32

Arbetsgrupp ska se på skattegränsproblem

Tjänstemän från Åland och riket ska bilda en arbetsgrupp för att lösa problemen med skattegränsen mellan Åland och resten av EU.

Det bestämdes i dag på ett möte mellan Ålands finansminister Roger Höglund (C) och Finlands finansminister Annika Saarikko (C).

Nu väntar man på ett förslag från finansministeriet hur arbetsgruppen ska sättas samman och vilket uppdrag den ska få.

- Vi sade att ju förr desto bättre, och hoppas att arbetet påbörjas så fort som möjligt. Jag tycker att vi fick gehör för det, säger Roger Höglund.
Han bedömer att arbetsgruppen kan inleda sitt arbete redan i år. Finansminister Saarikko är medveten om att problemet finns och landskapsregeringen har redan ett gediget material om problem som uppstått, något som sparar arbetsgruppens tid.

-Vi har visat vilka enorma problem som har uppstått och att det är ett problem för både Åland och Finland eftersom det påverkar handeln mellan Åland och Finland, säger Roger Höglund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »