Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 oktober, 2024 - 16:01Uppdaterad: onsdag, 2 oktober, 2024 - 16:23

Arbetarskyddet sköts fortsatt via Åbo – inga planer på ny inspektör här

Det finns inga planer i nuläget på att anställa en arbetarskyddsingenjör på Åland.

Sedan år 2022 då den dåvarande ingenjören Henning Karlsson gick bort har uppdraget skötts på distans av arbetarskyddet vid regionförvaltnings-verket i sydvästra Finland. Tanja Eklöw som är ansvarig handledare på Ålands mottagningscenter säger att man ser ett stort behov av en arbetarskyddsingenjör som är stationerad på Åland. Annina Pelli som är handledare vid Brottsofferjouren delar den uppfattningen. 
– Det kommer många säsongsarbetare till Åland och det är viktigt att vi kan se till att de blir väl behandlade av sina arbetsgivare, säger Annina Pelli.  
Natalie Eklund som är jurist vid arbetarskyddet vid regionförvaltningsverket säger att det är en välfungerande lösning att sköta arbetarskyddet från Åbo med regelbundna besök på Åland. 
–  Vi har genomfört många inspektioner på Åland de senaste åren och har även en riksomfattande telefonjour som betjänar på svenska, säger Natalie Eklund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »