Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 januari, 2022 - 05:48Uppdaterad: fredag, 14 januari, 2022 - 13:17
  • På Orklas chipsfabrik har man ännu alla produktionslinjer igång. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Ansträngd men hanterbar personalsituation

Än så länge har flera åländska företag kunnat upprätthålla sin produktion i normal takt, trots att personal drabbats av covid-19 eller sitter i karantän.

- Efter omständigheterna är det relativt väl, vi har än så länge alla produktionslinjer igång, säger Christer Söderström, fabrikschef vid Orklas chipsfabrik i Haraldsby.

De företag som Ålands Radio varit i kontakt med uppger att det finns några personer som är sjuka i covid-19 eller sitter i karantän och det gör att situationen än så länge är ansträngd, men hanterbar.

- Vi klarar oss just nu, men risken finns att någon produktionslinje kan behöva stängas ner för någon enstaka dag om alla vid den linjen är sjuka eller i karantän, men hittills har vi inte varit tvungna till det, säger Petra Heinonen, HR-direktör vid Optinovas fabrik i Godby.

Företagen uppger också att de som kan jobba hemifrån gör det och de har också vidtagit åtgärder för att produktionspersonalen ska vara så skyddad som möjligt för att de ska hålla sig friska.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »