Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 april, 2024 - 14:11Uppdaterad: fredag, 19 april, 2024 - 17:23
  • Tomas Lindqvist (till vänster) tillsammans med Mats Rosin, tidigare vd för Finferries och styrelseordförande för Ansgar.

Ansgars vd: Skönt att få ett avslut på “galenskaperna”

Initiativet till förlikningen togs av landskapsregeringen i går torsdag. Goda diskussioner ledde till ett snabbt resultat, menar Ansgars vd Tomas Lindqvist.  

Han gläds över förlikningen som han menar besparar de åländska skattebetalarna stora summor. Han påminner om att den tidigare landskapsregeringen har tackat nej till två tidigare förlikningsförslag, ett på åtta miljoner euro och ett annat på knappt tio miljoner euro.  

 – Det är skönt att vi nu äntligen har fått ett avslut på en lång, tråkig och även helt onödig process, säger han.  

Det var i går torsdag som infrastrukturminister Camilla Gunell (S) och finansminister Mats Perämaa initierade ett möte.  

– Vi hade mycket goda diskussioner för att verkligen få ett avslut på de här galenskaperna. Det var ett omöjligt uppdrag för landskapsregeringen vid en fortsatt process, säger Tomas Lindqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »