Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 januari, 2011 - 07:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Anorexiförening presenterade sig

Föräldraföreningen Bul-an för anhöriga till barn och ungdomar med ätstörningar startade sin verksamhet i Jakobstad 1997 och har i dag över 300 medlemmar. I går var föreningens ordförande Seppo Tupeli på Åland för att berätta om verksamheten. Han betonade betydelsen av det stöd föräldrar kan ge varandra, och han var starkt kritisk till den vård som oftast erbjuds unga med ätstörningar. Man utgår från att det finns psykiska problem som grund för ätstörningen och försöker behandla dem. -Men vi som föräldrar anser att de psykiska problemen härrör från bristen på näring. Det viktiga är därför att ät-träna personer som lider av ätstörningar, säger Seppo Tupeli som är en stark anhängare av den så kallade Huddingemetoden för behandling av anorexi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »