Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 november, 2010 - 08:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ännu oklart om gasen<br>till Vikings nya fartyg

Energibolaget Neste kan avgöra Vikings nya fartygsbeställning. Detta eftersom gasbolaget Gasum behöver Neste Oils hjälp för att kunna förse Viking Lines nya fartyg med bränsle. Hela beställningen hänger nu på Neste Oil, skriver tidningen Kauppalehti. För en månad sedan beställde Viking Line av STX-varvet i Åbo ett nytt passagerarfartyg som år 2013 ska sättas in på rutten Åbo-Stockholm, ett fartyg som ska drivas med gas. I avtalet ingår en option på ytterligare ett fartyg. Men ett villkor för att beställningen ska bli av är att rederiet får ett utlovat miljöstöd från staten. Det stödet hänger i sin tur på om det nya fartyget kan drivas med det miljövänliga bränslet LNG, som är flytande naturgas. Gasum förhandlar nu med Neste Oil om en ny terminal i Nådendal. Neste Oil utreder nu om det lönar sig att ställa om raffinaderiets processer från butan till LNG.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »