Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 augusti, 2011 - 15:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ännu oklart med kandidater i valet

Med två och en halv månad kvar till lagtings- och kommunvalen är det fortfarande ganska oklart för partierna hur många och vilka kandidater som ställer upp i valet. Men flera av partierna har märkt av ett ökat intresse bland sina medlemmar för att kandidera i valet. Moderaterna har sedan de bytte namn från frisinnad samverkan känt av ett uppsving. Även socialdemokraterna tror att det kan bli något fler kandidater. -Det har skett en klar föryngring i partiet om man jämför med för fyra år sedan, säger partisekreteraren Anders Hallbäck. Trots att väljarna ännu inte märker av det stundande valet och trots att några av partierna, Ålands Framtid och Obunden Samling, till och med saknar information om valet på sina hemsidor tycker ingen av de partisekreterare Ålands Radio har pratat med att man är sent ute. -Det är inte alltid bra att informera för tidigt och folk brukar inte vara så nyfikna så här långt innan valet, säger Axel Jonsson från Ålands Framtid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »