Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 augusti, 2011 - 13:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ännu inget beslut om jordförvärv

Landskapsregeringen har fortfarande inte kommit till beslut om en ändring av jordförvärvsbestämmelserna så att det blir möjligt även för icke-ålänningar att äga en strandtomt på byggnadsplanerat område. Ärendet sköts i går upp till nästa vecka eftersom en av ministrarna inte kunde närvara på grund av sjukdom. Liberalerna vill till att börja med ändra i förordningen om jordförvärv, medan centern motsätter sig det och kräver att frågan förs till lagtinget för en lagändring. Den linje som nu gäller från liberale kansliministern Roger Erikssons sida är att man bara ändrar i beslutspraxis, för att genast kunna ge grönt ljus för strandtomter till icke ålänningar. Ett omdiskuterat fall är familjen Weiss, som tidigare fått avslag på flera försök att få jordförvärvstillstånd för sin strandtomt i Lemland Bergö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »