Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 december, 2016 - 13:47Uppdaterad: tisdag, 20 december, 2016 - 13:50
  • Lantrådet Katrin Sjögren, lib, är självkritisk till behandlingen av Vårdös status. Foto: Ulf Weman.

Ångerfullt om Vårdö-beslut

Lantrådet Katrin Sjögren, liberal, erkänner att behandlingen av Vårdö, när det gäller statusen som skärgårdskommun trafikmässigt, borde ha gått till på ett annat sätt.

- När det gäller Vårdö finns det fog för självkritik, sa lantrådet vid lagtingets frågestund i går.

Både Mikael Lindholm och Harry Jansson från centern kritiserade sättet som Vårdö, med ett enkelt beslut och utan förhandsdiskussioner, förlorade statusen som skärgårdskommun. Hummelvik på Vårdö räknas nu som ändhamn i trafiken, vilket innebär att vårdöborna intre ha rätt till årskort och genomresa på samma sätt som andra skärgårdsbor. Också näringsminister Camilla Gunell, socialdemokrat, tyckte att det hade varit på sin plats med diskussioner med skärgårdskommunerna och skärgårdsnämnden på förhand. Hon lovade också att man kan försöka hjälpa till om företagare på Vårdö blir lidande av nyordningen. Men någon ändring av beslutet lovades inte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »