Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 november, 2023 - 10:36
  • Johan Ehn är ordförande för stadsfullmäktige. Arkivbild.

Ändringar föreslogs i stadsbudgeten

På tisdagskvällen diskuterade stadsfullmäktige budgeten för Mariehamn för nästa år och det kom några ändringsförslag som det ska röstas om i kväll. 

Bland annat höjdes röster för att slopa fastighetsskatten för fast boende, men som det ser ut verkar den bli kvar, enligt fullmäktigeordförande Johan Ehn. 

En del av debatten handlade om hur Mariehamn ska locka fler invånare och då behövs nya möjligheter att bygga bostäder. I budgeten finns förslag på vilka områden som ska prioriteras och det klarnar i kväll. 

Hur barnomsorgen och skolan ska utvecklas fanns det olika åsikter om, det finns färdiga förslag på att bygga ut barnomsorgen, men röster höjdes för att utreda behovet på nytt. 

När det gäller utvecklingen av äldreomsorgen finns det nu förslag att pengar ska skjutas till så att planeringen kommer i gång på riktigt redan under nästa år. 

Stadsfullmäktige återupptar mötet i kväll och ska då rösta om ändringsförslagen och samtidigt anta budgeten för nästa år. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »