Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 april, 2023 - 06:09Uppdaterad: torsdag, 13 april, 2023 - 06:11
  • I mars i år förelästa Anders Wiklöf-Institutet på Ålands lyceum.

Anders Wiklöf-institutets nya studie: Kan vara mer effektivt att byta blodtrycksmedicin

Anders Wiklöf- institutet i Uppsala har publicerat en studie som visar att det kan var mer effektivt att behandla högt blodtryck genom att byta läkemedel istället för att dubblera dosen av den befintliga medicineringen.

Studien, som publicerats i amerikanska tidskriften JAMA, Journal of the American Medical Association, visar tydligt att vissa patienter fick lägre blodtryck av ett läkemedel, än av ett annat.
-Syftet var att ta reda på om det finns en blodtrycksmedicin som är optimal för varje individ och det finns det, vilket innebär att det kan bli möjligt att erbjuda skräddarsydd behandling för personer med högt blodtryck, säger Johan Sundström som är hjärtläkare, professor vid Uppsala universitet och ledare för Anders Wiklöf-institutet för hjärtforskning. 

I kartläggningen deltog 280 patienter som provade fyra olika läkemedel under ett år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »