Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 augusti, 2023 - 11:31Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2023 - 10:51

Anders Holmberg ansluter sig till MSÅ

Den mångårige Mariehamnspolitikern Anders Holmberg, med ett förflutet inom Obunden samling, ansluter sig till Moderat samling, meddelar partiet i ett pressmeddelande. 

Holmberg, som är ledamot i Mariehamns stadsfullmäktige, lämnade Obunden samling i november 2021.  

 – Vi välkomnar Anders Holmberg till team Moderaterna och som kandidat till årets lagtings- och kommunalval. Övergången betyder att Moderat Samling ökar till största fullmäktigegrupp. För Moderaterna betyder det att vi har en av Ålands mest erfarna kampanjarbetare i våra led. Holmberg är känd som företagare och politiker, han har ett samhällsengagemang utöver det vanliga, kommenterar partiordförande Wille Valve i pressmeddelandet.  

Holmberg uppger att flera partier har varit intresserad av att rekrytera honom.  

– Det är en del som fört samtal med mig, det känns förstås bra, men beslutet att välja Moderat Samling var ändå rätt enkelt i slutändan. Moderaterna är ett regeringsdugligt högerparti som med sin politik behövs i Ålands lagting och i den kommande regeringen, säger Holmberg. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »