Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 januari, 2021 - 16:06Uppdaterad: tisdag, 26 januari, 2021 - 17:20
  • Ams anmälde sig själva till Datainspektionen. Arkivbild.

Ams bröt mot GDPR-lagen

En allvarlig personuppgiftsincident, som innebär en säkerhetsrisk som kan orsaka skada.

Så kommenterar Lena Nordman på Datainspektionen det faktum att Ams har brutit mot GDPR-lagen i och med att ett massmail i måndags skickades ut till totalt 144 företagare där mailadresser och uppgifter om företagare som lyfter arbetsmarknadsstöd framkommer. Ams skulle göra en marknadsundersökning som passade dem som just nu lyfter arbetsmarknadsstöd och i stället för 144 enskilda mail skickades istället ett massmail. Ams anmälde sig själva till Datainspektionen.

-Det är mycket olyckligt och felet är helt mitt. Personen som gjorde det hade fokus på att det skulle gå snabbt. Jag borde ha försäkrat mig om att det inte skulle skickas massmail, men det gjorde jag inte, säger Tomas Lundberg som är myndighetschef på Ams.

Ålandstidningen var först med den här nyheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »